Zurich Yaşam ve Emeklilik A.Ş & Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş Yetkili İş Ortağı

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK tarafından özel hastanelerde kısmen karşılanan tedavi masraflarının size kalan kısmını teminat kapsamına alan sağlık sigortasıdır.
Formlar ve Özel Şartlar
Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Özel Şartları
Desteğin Bizden-Bakanlık Çalışanları
Tamamlayıcı Sağlık Bilgilendirme Formları
Desteğin Bizden-Bakanlık Çalışanları
Sağlık Sigortası Bilgilendirme Metni
Sigortalı Talep Formları
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Tedavi Masrafları Talep Formu
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Başvuru Formları
Desteğin Bizden-Bakanlık Çalışanları-Ferdi
Desteğin Bizden-Bakanlık Çalışanları-Ferdi-Geçiş
Anlaşmalı Kurumlar Listesi
Poliçenizde yer alan teminatları kullanabilmeniz için; anlaşmalı kurum listesinde yer alan SGK ile anlaşmalı bir kurumda, Sigorta Şirketi’nin anlaşması olan branşlarda ve SGK ile anlaşmalı bir doktora tedavi olmanız gerekmektedir.
Anlaşmalı Kurum bulunmayan illerde SGK ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarında Ayakta Tedaviler için yıllık 2.000 TL limit dahilinde ve işlem başına maksimum 4 SUT bedeli, Yatarak Tedavilerde yıllık 20.000 TL limit dahilinde ve işlem başına maksimum 4 SUT bedeli kadar sağlık harcamaların ödenir.
Anlaşmalı Kurumlar Listesi’ne ulaşmak için tıklayın.
Sıkça Sorulan Sorular
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) nedir?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK tarafından özel hastanelerde kısmen karşılanan tedavi masraflarının size kalan kısmını teminat kapsamına alan sağlık sigortasıdır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel sağlık sigortası arasındaki farklar nelerdir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası sahibi olabilmenizin ön koşulu SGK hak sahibi olmaktır. Özel sağlık sigortalarında ise SGK’lı olup olmadığınız fark etmeksizin, sigorta sahibi olabilirsiniz.
Özel sağlık sigortalarında katılım payı uygulaması vardır ve katılım payı, poliçeye göre değişiklik göstermektedir. Örneğin %25 katılım payı olan bir özel sağlık sigortanız varsa, tedavi masraflarının %25 sizler tarafından ödenir. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise SGK anlaşmalı özel hastanelerde, hastane masraflarının tümü sigorta şirketin ve SGK tarafından karşılanır.*
Özel sağlık sigortalarında ayakta tedavi limitleri genellikle TL bazında belirlenmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise tedavi limitleri genellikle adet olarak belirlenir. Örneğin, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında 8-10 adet ayakta tedavi limitiniz varsa, tedavi tutarının 500 TL ya da 5.000 TL olması herhangi bir limit aşımı yaratmamaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortalarında tedavi göreceğiniz kuruluş hastane, fizik tedavi merkezi ya da poliklinik olabilir. Önemli olan, tercih ettiğiniz sağlık kuruluşunun ve doktorun SGK ile anlaşmalı olması ve tedavinin SGK kriterlerine uygun olarak yapılmasıdır. Özel sağlık sigortalarında bu bir zorunluluk değildir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası ile ne gibi avantajlara sahip olursunuz?
Tamamlayıcı sağlık sigortasıyla, SGK anlaşmalı sağlık kuruluşları ve doktorların sunduğu hizmetlerden uygun fiyata yararlanma ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Özel hastanelerden hem ekonomik olarak bütçenizi sarsmadan hem de sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyduğunuzda kendinizi yalnızca devlet hastaneleri ile sınırlamadan faydalanabilir; böylece konforlu ve kaliteli hizmet almanın keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca tedaviniz için gereken tetkikler için bekleme süresi kısa olduğundan, özel sağlık hizmeti sunucularından hizmet almak çok daha kolaydır.
İşverenlere özel düşük maliyetli kurumsal poliçeler ise hem maliyetlerin düşmesine hem de çalışan memnuniyetinin artmasına katkı sağlar. İşveren tarafından yan hak olarak sunulması yasalarla kolaylaştırılmıştır ve çalışan bağlılığının artmasına da yardımcı olur.
Tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları nelerdir?
Tamamlayıcı sağlık sigortalarında ayakta tedavi ve yatarak ve ayakta tedavi olmak üzere, genellikle iki farklı teminat seçeneği sunulmaktadır.
Yatarak Tedavi Teminatı: Yatarak Tedavi teminatı, poliçe/sigorta başlangıç tarihinden sonra gerçekleşen, tıbben gerekli olan cerrahi ve/veya dahili yatışlar, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, koroner anjiografi giderleri ile sigortalının hayati bir tehlikeye neden olabilecek acil sağlık giderleri ve küçük müdahale giderlerinin poliçe özel şartları ve sağlık sigortası genel şartları çerçevesinde karşılanmasını kapsar.
Ayakta Tedavi Teminatı: Ayakta tedavi, poliçe/sigorta başlangıç tarihinden sonra gerçekleşen rahatsızlıklara ilişkin; doktor muayene, laboratuvar hizmetleri, görüntüleme ve ileri tanı yöntemleri ile fizik tedavi teminatlarından oluşur.
Tamamlayıcı sağlık sigortasından kimler yararlanabilir?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden sağlanan sosyal güvence ve sigorta hizmetlerinden yararlanma hakkına sahip T.C. vatandaşları ve yabancı uyruklu kişiler, tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilir.
Tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilmek için sağlık hizmeti alacağınız kurumun, branşın ve hekimin; sigorta şirketinin sağladığı anlaşmalı kurumlar listesinde yer almalarına ve SGK ile anlaşmalı olmalarına dikkat etmelisiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası süresi ne kadardır?
Sigorta süresi 1 yıldır.
Prim tutarı ne kadardır?
Primleriniz; yaş, cinsiyet, belirlediğiniz teminatlara ve yaşadığınız şehre göre değişiklik gösterebilir.
Primler nasıl ödenir?
Primlerinizi peşin, kredi kartına taksit seçenekleriyle ya da havale yoluyla ödeyebilirsiniz.